Barion Pixel

TECHNIKAI JELLEMZŐK

UnderShield® – új korszak a technikai ruházatok kínálatában

Hogyan működik a C.E.F.® technológia?

Amikor egy sportoló vagy fizikai munkát végző személy testhőmérséklete megemelkedik, akár az edzésmunkától vagy a környezeti hő melegétől, az alapanyagban található molekulák kitágulnak, ezzel elősegítve az anyag légáteresztő képességének növekedését és a testfelszíni nedvesség elvezetését. Ugyanakkor, ha a testhőmérséklet ismét csökken, a szövetanyag szálai összezáródnak, ezáltal létrehozva egy vékony levegőréteget a bőrfelület és a ruházat között, ami így stabilizálja a sportoló optimális testhőmérsékletét.

A Carbon Energized Fiber® technológia alkalmazásával, harmadával alacsonyabb testhőmérséklet-változás érhető el, mint a különböző anyagszálakból készült ruhadarabok esetében, és percenként akár 4 szívdobbanással is csökkentheti a pulzusát, valamint egyes sportolóknál átlagosan 3 liter/perc értékkel csökkenhet az oxigénigény, amivel a szervezet terhelése jelentősen csökken.

TECHNIKAI ELŐNYÖK A FIZIKAI AKTIVITÁS SORÁN

HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÁS

Az UnderShield® ruházatok viselésekor a mozgás okozta testfelszíni hőmérséklet ingadozása harmada, mint egy poliészter ruházat viselése esetén. A hő nagy részét az izomösszehúzódások termelik. A magas hőmérséklet komoly stressznek teszi ki az emberi szervezetet, ami sérüléshez is vezethet. Az izzadás az elsődleges módszer arra, hogy az ember hőveszteséget érjen el. Az UnderShield® termékek meggátolják az ingadozó testhőmérséklet-változást, ami a hőszabályzás folyamatos “ki-bekapcsolása” miatt a szervezetet nagy energia igénynek teszi ki, melynek  alkalmával az izzadsággal fontos ásványi anyagok távoznak a szervezetből.

ALACSONYABB PULZUSSZÁM

A Carbon Energized Fiber® – C.E.F.® – technológia segítségével a sportoló pulzusszám növekedése akár negyedannyi lehet a poliészter ruházatot viselőkkel szemben. Például egy 4 órás futás során közel 1000 szívdobbanással kevesebb érhető el, ami kisebb terhelést jelent a sportoló szervezetének. A jól edzett sportolók pulzusa percenként akár 20-szal kevesebb is lehet, mint a normál edzettségű sportolók alapértéke. Számos országúti kerékpárversenyzőnek extrém alacsony, 35-40/perc közötti pulzusáról tudunk.

JOBB LÉGZÉSFUNKCIÓ

Az UnderShield® ruházat segíti a légzés hatékonyságát, átlagosan percenként 3 literrel csökkentve az oxigén szükségletet. Edzés és a napi használat közben javíthatja a légzési paramétereket, és egyes sportolóknál átlagosan 3 liter/perc értékkel csökkenhet az oxigénigény. Dinamikus mozgás során a pulzus egyenes arányban nő a munka intenzitásával, és az oxigén felhasználással. Az oxigénfogyasztás mértéke a terhelés mértékével arányos. A sportolók azonnal érzik a kiegyensúlyozott hőreguláció előnyeit: a pulzusszám csökken és a légcsere is javul.

KISEBB TEJSAVKÉPZŐDÉS

A Carbon Energized Fiber® technológia más ruházati anyagokhoz képest 12%-kal tudja csökkenteni a tejsav termelődését a kapilláris erekben. A tejsavkoncentráció a fizikai aktivitás során eleinte közel állandó marad, ezt követően lassan emelkedik, majd a még mindig állandó intenzitás mellett meredeken emelkedni kezd. A megnövekedett értéknél azonban a terhelés intenzitása nem tartható fenn sokáig, alacsonyabb intenzitással kell a tréninget végezni, tehát csökken a teljesítőképesség. A C.E.F.® technológiával készült ruházat növeli a sportolói teljesítményt azzal, hogy a ruházat konduktivitásának köszönhetően közép- és hosszú távon az előnyösebb izomvédelmet is elősegíti.

AZ ANYAG TULAJDONSÁGAI

VARRÁSMENTES TERMÉK

A szegélyek és varrások nélküli kivitelezés védi a testfelületet az esetleges feszíni horzsolásoktól, bőrirritációktól, valamint az extrém elasztikus anyag minden irányban kényelmes mozgást biztosít az izomzatnak. Ez a gyártástechnológia lehetővé tette, hogy az UnderShield® ruházatok egyaránt megfelelően illeszkednek a női és férfi test sziluettjéhez, úgy simulnak a testfelülethez, mintha az egy második bőrréteg lenne, ezáltal maximálisan teljesíteni tudja a ruházat technikai- és kényelmi tulajdonságaival kapcsolatos elvárásokat: kiváló légáteresztés és páraelvezetés, hőtartás, ultra könnyű és gyűrődésmentes viselet. Az UnderShield® zoknik ergonomikus szövése megkívánja azok helyes testoldali viselését, formájuk jobb- és baloldali kialakításúak, ezért tökéletesen alkalmazkodnak az adott lábfelülethez, fokozva a kényelmet.

ANTIBAKTERIÁLIS ANYAG

A Carbon Energized Fiber® egyedülálló összetételének, az alkalmazott aktív karbonszál tulajdonságának köszönhetően az anyag a nedvességet felszívja a testfelszínről, majd nagyon gyorsan elpárologtatja azt a külső felületén, a bőrt szárazon tartja, nem engedve utat a baktériumok elszaporodásának.

ANTISZTATIKUS ÉS UV VÉDELEM

Az UnderShield® ruházatok védelmet nyújtanak az elektroszmog és UV sugárzás ellen, és megakadályozzák a statikus elektromos energia terjedését a test felé, így csökkentve az izomgörcsöket és izomfáradtságot. Anyagszerkezetén keresztül elnyeli és szétszórja a test negatív antisztatikus töltését.

LÉGÁTERESZTÉS ÉS PÁRAELVEZETÉS

Az UnderShield® ruházat egyedülálló molekuláris anyagszerkezetének, valamint az anyag elasztikus tulajdonságának, a testfelszínnel való tökéletes érintkezésnek köszönhetően nagy hatékonysággal elvezeti a bőr felszínén keletkező nedvességet és azt a szövetszál belsejébe, majd onnan az anyag külső felületére vezeti. Amikor az izzadtság eléri az anyag külső felszínét, onnan nagyon gyorsan elpárolog

AJÁNLOTT IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK

AZ ANYAG VÍZMEGKÖTŐ KÉPESSÉGE

PÁRAELVEZETÉSI INDEX

Elérhetőségeink

Linea Verde Sport Kft.

H - 1223 Budapest, Rózsakert u. 3-11. C. ép.

ciao@undershield.hu

+36 30 878 6499